De website over zorg en welzijn
Zorg en ondersteuning

Cliëntondersteuning

Sociaal wijkteam als cliëntondersteuner

Als u ondersteuning of zorg nodig heeft in het dagelijks leven dan kunt u terecht bij het sociale wijkteam van de gemeente Culemborg. Samen met u bespreken zij uw wensen. Ze zoeken met u naar antwoorden op uw vragen en praktische oplossingen voor uw problemen. Zij kunnen u informatie en advies geven, u tijdelijk ondersteunen of u doorverwijzen naar passende ondersteuning en zorg. In feite vervullen zij daarmee de rol van cliëntondersteuner. Zij gaan zorgvuldig om met wat u vertelt.

Contact met het sociaal wijkteam

Inloopspreekuur sociaal wijkteam - locatie Oost

  • de Salaamander
  • Heimanslaan 2
  • inloop dinsdag 9.30- 11.30 uur (Let op! Dit inloopspreekuur gaat voorlopig niet door in verband met het coronavirus)

Inloopspreekuur sociaal wijkteam - locatie West

  • BonVie
  • Admiraalvlinderlaan 2
  • inloop woensdag 10.00 - 11.00 uur (Let op! Dit inloopspreekuur gaat voorlopig niet door in verband met het coronavirus)

Ondersteuning bij gesprekken met het sociaal wijkteam

Als u ondersteuning of zorg nodig heeft in het dagelijks leven dan kunt u terecht bij het sociale wijkteam van de gemeente Culemborg. Misschien vindt u het moeilijk om alleen naar het gesprek met mensen van het sociaal wijkteam te gaan. U maakt zich bijvoorbeeld zorgen of u uw verhaal wel goed kunt vertellen. Of u vraagt zich af of of de mensen van het sociaal wijkteam u wel goed begrijpen en goed naar u luisteren.

U mag altijd iemand meenemen die u helpt om te vertellen wat uw situatie is en wat u nodig heeft. Het is verstandig om te kiezen voor iemand die u goed kent en vertrouwt. Misschien een familielid, goede vriend of buur of iemand van wie u al ondersteuning ontvangt.

Als u niemand weet, maar u wilt liever niet alleen een gesprek hebben, dan kunt u gebruik maken van een vertrouwenspersoon. Er is een vertrouwenspersoon Wmo en een vertrouwenspersoon Jeugd. U kunt deze vertrouwenspersonen ook altijd benaderen als u al gesprekken heeft gehad met het sociale wijkteam maar u niet tevreden bent over hoe deze gesprekken zijn gegaan.

Klachtenprocedure sociaal wijkteam

De medewerkers van het sociaal wijkteam zetten zich in om hulp voor alle inwoners van Culemborg toegankelijk te maken of eenvoudiger te maken. Het kan gebeuren dat u toch niet tevreden bent over de gang van zaken. Als u niet tevreden bent over het sociaal wijkteam van de gemeente Culemborg, dan kunt u dit bespreken met de medewerkers van het sociaal wijkteam. Als u dit moeilijk vindt, kunnen de vertrouwenspersonen u hierbij ondersteunen.

Bieden de gesprekken met de medewerkers voor u geen oplossing, dan wordt de leidinggevende van het sociaal wijkteam ingeschakeld.

Mocht dit ook niet tot tevredenheid leiden, dan kunt u de klachtenprocedure van de gemeente Culemborg volgen. De vertrouwenspersonen kunnen u hierbij ondersteunen.

Zie ook