De website over zorg en welzijn
Werk, geld en uitkering

Overzicht hulp gemeente laag inkomen

U heeft alles al geprobeerd, maar u heeft te weinig geld over om rond te komen. Dan is er vaak extra hulp mogelijk van de gemeente.

Overzicht hulp van de gemeente

De gemeente Culemborg kan hulp bieden aan mensen met een laag inkomen.

U kunt gemeentelijke heffingen, zoals gemeentelijke belastingen, vaak gespreid betalen. U betaalt het geldbedrag dan niet in één keer, maar in een paar keer. Per keer betaalt u dan een kleiner geldbedrag.

Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk. Dat betekent dat u deze niet hoeft te betalen

Andere hulp van de gemeente:

Naast deze hulp kan de formulierenbrigade u goed informeren over landelijke regelingen. Bijvoorbeeld over de regelingen vanuit de Belastingdienst, zoals de huur- en zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget.

U kunt uw vragen ook stellen aan de gemeente bij het team 'Financiële ondersteuning inwoners'. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer (0345) 477 700. Maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 13:00 en vrijdag tussen 9:00 en 12.00. U kunt ze ook via de mail bereiken via bijzonderebijstand@culemborg.nl

Wilt u weten of u recht heeft op een (gemeentelijke) vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Hulp voor jeugd

De gemeente biedt ook hulp voor jeugd. Deze hulp kunt u bijvoorbeeld krijgen via scholen, Stichting Leergeld en ElkWelzijn. Het gaat om:

Hulp voor ouderen: Doe mee(r) regeling

Voor ouderen met een laag inkomen is er de Doe Mee(r) regeling.

Krijgt u een AOW-uitkering met of zonder een klein aanvullend pensioen? En woont u in de gemeente Culemborg? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Doe mee(r) regeling. U kunt dan maximaal 120 euro per persoon per jaar krijgen. U kunt dit bedrag gebruiken voor bijvoorbeeld yoga, biljarten, sporten of gewoon een kopje koffie of eten buiten de deur. Het bedrag mag ook gebruikt worden voor telefoon, televisie of internet.

Wilt u gebruik maken van de regeling? Of heeft u vragen over de regeling? Dan kunt u contact opnemen met ElkWelzijn.

Hulp bij formulieren en aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? U kunt terecht bij de formulierenbrigade.

U kunt ook contact opnemen met het team 'Financiële Ondersteuning Inwoners' van de gemeente Culemborg. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer (0345) 477 700. Maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 13:00 en vrijdag tussen 9:00 en 12.00. U kunt ze ook via e-mail bereiken via bijzonderebijstand@culemborg.nl.

Zie ook