"Iedereen kan geldproblemen krijgen, dat weet ik. Maar toch schaamde ik me zo. Ik hoopte dat het vanzelf goed kwam. Maar dat kwam het dus niet. Had ik maar eerder hulp gevraagd, dan was het probleem kleiner geweest. Maar ik ben blij dat ik uiteindelijk wel hulp heb gevraagd. Ik werk nu aan een goede oplossing."

Praten over geld en hulp vragen is lastig. Mensen vragen vaak (te) laat hulp, ze schamen zich. De mensen van schuldhulpverlening van de gemeente weten dat als geen ander. Zij zijn er om u te helpen als u geldproblemen of schulden heeft.

Advies en hulp van gemeentelijke schuldhulpverlening is gratis!

Contact

U kunt contact met de mensen van schuldhulpverlening opnemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente, 0345-477700 of via e-mail: schuldhulp@culemborg.nl

Wat doen de mensen van schuldhulpverlening?

Schuldhulpverleners zijn mensen met kennis en ervaring op het gebied van geldproblemen en schulden.

U hoeft nog geen (grote) schulden te hebben om hulp en advies te vragen. Hoe eerder u hulp vraagt, hoe sneller en makkelijker problemen op te lossen zijn.

Zij maken samen met u een overzicht van uw geldzaken. En samen met u kijken ze wat u nodig heeft.

Het kan zijn dat u alleen advies nodig heeft. Het kan zijn dat u hulp nodig heeft bij het op orde brengen van de administratie of het aanvragen van regelingen, zoals minimaregelingen van de gemeente of toeslagen en tegemoetkomingen. Het kan ook zijn dat er schulden zijn en dat er meer nodig is.

Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Spoed?

Heeft u een brief gekregen waarin een datum staat waarop uw energie en/of water wordt afgesloten? Of heeft u een brief gekregen met een datum van ontruiming van uw huis?

Breng dan zo snel mogelijk een kopie van de brief met datum van afsluiting en/of ontruiming bij de balie van het stadskantoor van de gemeente. Zet op de envelop "Schuldhulpverlening, spoed".
Dan nemen de mensen van schuldhulpverlening binnen 3 werkdagen contact met u op. Het adres van het stadskantoor is Ridderstraat 250 in Culemborg.

Let op! Vanwege het coronavirus is de dienstverlening op het stadskantoor aangepast. Lees voordat u naar het stadskantoor komt eerst de informatie op de website van de gemeente.

Schuldbemiddeling, dwangakkoord, Wet schuldsanering natuurlijke personen

Als u schulden heeft, kan het team schuldhulpverlening u op verschillende manieren helpen. Hier volgt een kort overzicht.

Bij schuldbemiddeling, ook minnelijk schuldentraject genoemd, neemt het team schuldhulpverlening contact op met uw schuldeisers om betalingsafspraken te maken. In een periode van 36 maanden wordt zoveel mogelijk geld opzij gezet om uw schuldeisers te betalen.

Willen uw schuldeisers niet meewerken? Dan kunt u de rechter vragen om een ‘dwangakkoord’. Het team schuldhulpverlening helpt u bij de aanvraag. Bij een dwangakkoord komt u alsnog in een minnelijk schuldentraject, omdat de rechter de schuldeisers dwingt om mee te werken.

Geeft de rechter geen toestemming voor een dwangakkoord? Dan kunt u de rechter vragen om toelating tot de Wet schuldsanering natuurlijke personen. Hier kan het team schuldhulpverlening u ook bij helpen.

Meer informatie vindt u op de website van het het Juridisch Loket.

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Rondkomen 1F

Heeft u soms moeite om uit te komen met uw geld? Vindt u het lastig...

Budgetbeheer

Budgetbeheer is bedoeld voor personen die tijdelijk niet in staat...

Budgetbeheer

Rondkomen 1F

Heeft u soms moeite om uit te komen met uw geld? Vindt u het lastig...

Budgetbeheer

Budgetbeheer is bedoeld voor personen die tijdelijk niet in staat...

Organisaties

Schuldhulpverlener

Juridisch Loket of rechtswinkel

Stichting Wetswinkel Culemborg

 0345-56 87 20 platformrechtswinkels.nlHeimanslaan 24102JACulemborg

Schuldhulpverlening: budgetcoach

Vergelijk hulpaanbod