De website over zorg en welzijn
Activiteiten en meedoen

Tips voor leuke activiteiten

U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Een overzicht van de mogelijkheden.

Bij u in de buurt

Op de website van ElkWelzijn vindt u een overzicht van (ontmoetings-)activiteiten per wijk, waaronder koffie-inloop, samen eten, yoga, kaartclubs, bewegingsactiviteiten, tekenclub, thee en taal, de mama's club etc. Ook in de online agenda vindt u veel activiteiten. U kunt ook bellen naar een van de wijkcoaches van ElkWelzijn op 0345-515227 om te informeren naar de verschillende activiteiten en om te overleggen wat bij u past.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u 2 vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan bewegen. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Denkt u maar aan yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Wilt u meer weten over het sportaanbod in uw gemeente, kijk dan eens bij Beweegtips. U vindt er een overzicht van sportverenigingen en sportieve activiteiten, ook voor senioren. Bij Sport met een beperking vindt u meer informatie over aangepast sporten.

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

U kunt ook iets gaan doen met muziek, bijvoorbeeld een instrument leren spelen, zingen in een koor of lid worden bij een muziekvereniging.

Voor een overzicht van deze activiteiten kunt u kijken in de gemeentegids (e-book).

Cursussen volgen

Er zijn in uw gemeente instellingen te vinden die cursussen organiseren op allerlei gebieden: computeren, kleding maken, fotografie, natuur, spiritualiteit, schilderen, filosofie. Dit geeft u de mogelijkheid om iets leuks te leren, terwijl u ook nog nieuwe mensen leert kennen.

Kijk eens in de Culemborgse Courant, bij de Bibliotheek of bij de kaartjesbak/prikbord bij de supermarkt.

Voor de jeugd

In sommige buurten worden activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren. Neem gerust contact op met een van de wijkcoaches van ElkWelzijn om te vragen welke activiteiten dat in uw buurt zijn. U kunt ook altijd bellen naar ElkWelzijn 0345-515227.

Daarnaast kunt u ook contact zoeken met scholen in uw buurt. Misschien zijn zij net bezig met het opzetten van een buurtactiviteit en kunnen ze uw hulp gebruiken.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt.

Vindt u dat wat lastig? Neem dan gerust contact op met een van de wijkcoaches van ElkWelzijn. Zij kunnen met u meedenken over wat de mogelijkheden zijn. Vaak kennen zij ook andere mensen in uw buurt die actief zijn. U kunt ook altijd bellen naar ElkWelzijn 0345-515227.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor ouderen.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.

Zie ook