In de gemeente Culemborg zijn organisaties actief waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen.

De voedselbank en de voedselgroep

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank Rivierenland of de voedselgroep Culemborg.

U kunt bij de Voedselbank Rivierenland een aanvraag doen. De Voedselbank Rivierenland beoordeelt of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.

De Voedselgroep Culemborg is een organisatie die in de gemeente Culemborg actief is. Zij geven voedselpakketten aan inwoners die weinig geld hebben, maar net niet voldoen aan de voorwaarden van de Voedselbank Rivierenland.

Kleding- en Speelgoedbank Tiel en omgeving

De Kleding- en Speelgoedbank Tiel geeft kleding en speelgoed aan inwoners van Culemborg met een laag inkomen. Inwoners met een verwijzing van een hulpverlener of met een pas van de Voedselbank kunnen hier terecht.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een babystartpakket. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

Op de website van Stichting Jarige Job kunnen ouders en hulpverleners een verjaardagspakket aanvragen.

Goedkope (Kinder)kleding

Via de website Krijgdekleertjes.nl ruilt u in een paar stappen een pakket met te kleine kinderspullen voor een pakket met spullen die bij uw kinderen passen. Ook voor grote-mensen-kleding, schoenen, uitzet, boeken en leuke dingetjes! Gewoon via internet, op een moment dat het u uitkomt. De website is opgezet door ouders en is voor ouders.

U kunt ook terecht bij een van de lokale KrijgdeKleertjes-ruilpunten. Bij een ruilpunt kunt u kleertjes inleveren en vaak ook meteen weer kleertjes uitkiezen. Bekijk het overzicht van ruilpunten op de website van KrijgdeKleertjes.

Kringloopwinkels

In Culemborg zijn diverse kringloopwinkels:

Facebookgroepen voor ruilen, verkopen of krijgen van spullen

Facebook is een sociaal netwerk op internet waarvan u gratis lid kunt worden.

Op Facebook zijn steeds meer groepen te vinden die het ruilen of verkopen van spullen in de buurt makkelijker maken. U kunt op Facebook zoeken met zoekwoorden zoals: Culemborg + marktplaats of Culemborg+verkoop of Culemborg+ruilen.

Ook zijn er steeds meer groepen die gratis of voor weinig geld spullen hebben voor mensen die het financieel moeilijker hebben. U kunt op Facebook zoeken met zoekwoorden zoals: Culemborg + ruilen, Culemborg + gratis

Het is belangrijk dat u ook goed nadenkt over welke informatie u over uzelf op Facebook zet en wie dit kan zien. Bescherm uw privacy.

Bent u niet zo handig met internet? Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen. U kunt ook hulp krijgen van de Formulierenbrigade.

Organisaties

Voedselbank

Stichting Hulpgroep Laag Inkomen

 stichtinghulpgroeplaaginkomen.nlMeerlaan 254103XZCulemborg

Speluitleen

Speelotheek Leen & Speel

 speelotheekculemborg.nlHerenstraat 294101BRCulemborg

Vergelijk hulpaanbod