Gezonde voeding

De Schijf van Vijf kan je helpen gezonde voeding uit te kiezen voor je kind. Wat is de Schijf van Vijf en hoe helpt het je kind gezonde eetgewoonten aan te leren?

Gezonde eetgewoonten

Gezond eten is goed voor de ontwikkeling van je peuter, het is belangrijk om je kind gezonde eetgewoonten aan te leren. Hoe help je daar als ouder bij?

Drie maaltijden

Vanaf 1 jaar kan je kind samen met jou mee-eten, zo kun je je kind ook gezonde eetgewoonten aanleren. Wat geef je je kind het beste voor ontbijt, lunch en avondeten?

Ontbijten

Ontbijten is goed voor de spijsvertering en helpt overgewicht voorkomen. Waarom is het voor je kind nog meer belangrijk en wat zit er in een goed ontbijt?

Groente en fruit

Als je kind een lastige eter is, kan het helpen om groentes en fruit lekkerder te maken of te verstoppen. Wat kun je nog meer doen om je kind toch te laten eten?

Tussendoortjes

Met tussendoortjes op vaste tijdstippen voorkom je de gewoonte om elk moment van de dag te snoepen. Wat kun je nog meer doen om het tussendoortje gezond te houden?

Trakteren

Als je peuter jarig is mag het trakteren op de peuterschool of creche. Wat zijn gezonde en leuke traktaties en hoe zorg je dat alle kinderen er van kunnen genieten?

Borstvoeding

Moedermelk is de beste voeding voor een baby om een goede start te maken. Hoe lang ga je door met borstvoeding geven en bij wie kun je terecht voor advies?

Extra vitamines

In onze voeding zitten alle vitamines die we nodig hebben, behalve vitamine D. Waarom heeft je kind tot 4 jaar altijd extra vitamine D nodig en wanneer na 4 jaar?

IJzertekort

Een ijzertekort kan tot bloedarmoede bij je kind leiden. Hoe help je je kind voldoende ijzer binnen te krijgen en een tekort te voorkomen?

Vegetarisch

Als je kind vegetarisch eet moet je oppassen dat het wel voldoende vitamine B12 en ijzer binnenkrijgt. In welke vegetarische producten zitten deze voedingsstoffen?

Veganistisch

Als je kind veganistisch eet is de kans groot dat het een tekort aan B12, ijzer, calcium, B1 en B2 ontwikkelt. Hoe zorg je dat je kind toch deze voedingsstoffen binnenkrijgt?

Voedselallergie

Als je kind een voedselallergie heeft, maakt het afweersysteem antistoffen aan tegen eiwitten die in de voeding voorkomen. Hoe herken je het en wat moet je doen?

Lactose-intolerantie

Een lactose-intolerantie komt bij kinderen amper voor, vanaf de geboorte hebben ze genoeg lactase om lactose te verteren. Wat doe je als je kind buikklachten heeft?

Glutenintolerantie

Gluten is een mengsel van eiwitten die in granen voorkomen. Welke klachten veroorzaakt een glutenintolerantie en wat kunnen de huisarts en een diƫtist voor je kind doen?

Vergelijk hulpaanbod