Ik als ouder

Als je een kindje krijgt en vader of moeder wordt, verandert er een hoop. Het ouderschap is meer dan alleen opvoeden.

Ik als moeder

Wanneer je voor het eerst moeder wordt, is alles nieuw en komt er een hoop op je af. Hoe ga je het beste om met het moederschap en alle nieuwe taken die daarbij horen?

Ik als vader

Er bestaat geen blauwdruk voor goede vaders, je bepaalt zelf hoe je bent als vader of opvoeder. Hoe ga je om met het vaderschap en wat moet je bespreken met je partner?

Verantwoordelijkheid

Voor de wet ben je verantwoordelijk voor je kind tot het 21 jaar is. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer verantwoordelijkheid het zelf krijgt. Waar moet je goed over nadenken?

Schuldgevoel

Je voelt je als ouder verantwoordelijk en kunt last hebben van schuldgevoel als het leven van je kind anders loopt dan je zou willen. Hoe ga je daar mee om?

Onzekerheid

Het is heel normaal om af en toe onzeker te zijn over de opvoeding van je kind. Het kan ook zijn dat je jezelf leert kennen op een andere manier. Waar vind je hulp?

Bezorgdheid en loslaten

Je kind beschermen, begeleiden en loslaten: iedere ouder doet het op zijn eigen manier. Hoe vind je balans in loslaten en het uiten van je bezorgdheid?

Je relatie verandert

Als je vader of moeder wordt, verandert ook de relatie met je partner. Je gaat van partnerschap naar ouderschap. Hoe kunnen jullie daar het beste mee omgaan?

Je sociale leven verandert

Als je vader of moeder bent, verandert je sociale leven en is het lastiger een balans te vinden. Waarom is steun belangrijk en hoe houd je je sociale leven op peil?

Tijd voor jezelf

Als ouder heb je het druk, het is soms lastig om tijd voor jezelf of voor elkaar te maken. Het is belangrijk dat wel te doen. Hoe zorg je dat je er wel aan toekomt?

Samen opvoeden

Je kind samen opvoeden kan wel eens lastig zijn, doordat jullie allebei een andere opvoeding en achtergrond hebben. Hoe zorg je dat jullie goed kunnen samenwerken?

Goedbedoeld advies

Bij het zoeken naar jouw eigen weg in het opvoeden van je kind, kunnen goedbedoelde opvoedadviezen je onzeker maken. Hoe vind je jouw weg in krachtig ouderschap?

Vergelijk hulpaanbod