Kinderwensspreekuur

Hoe je snel zwanger wordt, welke onderzoeken je kunt laten doen: je kunt al je vragen over je kinderwens kwijt op het kinderwensspreekuur. Wat wordt er besproken?

Voor mannen

Vader worden? Van sommige medicijnen kunnen je vruchtbaarheid beïnvloeden. Waar kun je nog meer minder vruchtbaar van worden?

Nachtrust

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Wat zijn de gevolgen van slaaptekort en wat kun je doen om beter te slapen?

Beweging

Overgewicht en ondergewicht verminderen de kans op het krijgen van een gezond kind. Hoe zorg je voor een goed gewicht?

Stress

Te veel stress kan de menstruatiecyclus beïnvloeden, waardoor de eisprong uitblijft. Hoe zorg je voor genoeg ontspanning?

Vaccinaties

Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk dat je bent gevaccineerd tegen rodehond. Waarom is dat, waar controleer je of dat nog moet en wat zit er in het vaccin?

Infecties

Infecties kunnen voor en tijdens de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby. Hoe voorkom je infecties en waar vind je meer informatie?

Vitamines

Zwangere vrouwen hoeven geen extra vitamines te slikken, behalve foliumzuur en soms vitamine D. Wanneer is vitamine D nodig en welke vitamine kan juist schadelijk zijn?

Medicijnen

Medicijnen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby of je vruchtbaarheid verlagen. Hoe zit dat met medicijnen zonder recept en wat bespreek je met je arts?

Werkomstandigheden

Werkomstandigheden kunnen onveilig en ongezond zijn tijdens je zwangerschap. Wat bespreek je met je (bedrijfs)arts en wie is er verantwoordelijk voor?

Schadelijke stoffen

Schadelijke stoffen op je werk kunnen je vruchtbaarheid verlagen en gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Hoe herken je ze en wie is verantwoordelijk voor bescherming?

Langdurige ziektes

Als je een langdurige ziekte hebt, zoals diabetes of reuma, is het belangrijk om je kinderwens op tijd te bespreken met een arts. Wat bespreek je met je arts?

Borstoperatie

Na een borstoperatie is het met goede informatie en steun vaak toch mogelijk om borstvoeding te geven na een borstoperatie. Wat kan de lactatiekundige voor je betekenen?

Vergelijk hulpaanbod