Uitgaan

Veilig uitgaan

Als je kind uit wil gaan, dan wil je graag dat dat uitgaan veilig gebeurt. Welke afspraken maak je met je kind over vervoer, uitgaansgeweld en veilig uitgaan?

Gehoorschade

Gehoorschade is onherstelbaar. Het voorkomen van gehoorschade is dus belangrijk. Hoe doe je dat?

Uitgaansgeweld

Je kind kan te maken krijgen met uitgaansgeweld. Wat moet je kind doen als het daar getuige van is, slachtoffer van is of het zelf veroorzaakt en hoe praat je erover?

Alcoholgebruik

Alcoholgebruik is altijd schadelijk, ook al gaat het om slechts een paar glazen. Waarom moet je het goede voorbeeld geven en hoe praat je met je kind over alcohol?

Vakantie

Op vakantie

Er komt een moment dat je kind niet meer mee wil op vakantie, maar liever met vrienden weggaat. Wanneer kan dat en hoe bereid je kind de vakantie goed voor?

Zelfstandig op vakantie

Afspraken tussen ouders en jongeren zorgen voor verantwoordelijker gedrag op vakantie. Wat bespreek je?

Verre reizen

Als je kind verre reizen gaat maken moet het zich daar goed op voorbereiden, denk aan inentingen en een visum. Hoe bereid je kind een verre reis goed voor?

Ziektes in het buitenland

In het buitenland komen ziektes voor die hier niet voorkomen. Hoe voorkomt je kind besmetting, wat moet je doen bij diarree en hoe voorkom je malaria?

Extra vakantieprik

Voor verre reizen moet je soms tegen bepaalde ziektes worden ingeënt. Hoe weet je wanneer dit nodig is en waar kun je dan terrecht? 

Vergelijk hulpaanbod