De website over zorg en welzijn
Opvoeding en gezin

Laag inkomen en opgroeiende kinderen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinderen om zich te ontwikkelen. Juist als er niet veel geld is, is dit belangrijk.

Brede school: ontdek je talenten

Culemborg kent een Brede School-programma. Alle kinderen van het basisonderwijs in Culemborg kunnen gratis meedoen met allerlei activiteiten na school. Bijvoorbeeld sporten, koken en muziek maken. Een kind mag zo vaak meedoen als het wil. Dit betekent dat uw kind 28 weken per jaar 1 keer per week sport of cultuur kan beoefenen.

Fondsen voor sport en cultuur

Als uw kind graag lid wil worden van een sportclub of iets met cultuur wil doen, kunt u gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. De aanvragen hiervoor lopen via tussenpersonen. Die worden ook wel intermediairs genoemd. Iedere school in Culemborg heeft een intermediair. U kunt op school aan de leerkracht vragen wie dat is.

Bijdrage voor computer, fiets of schoolreisje

In Culemborg is ook Stichting Leergeld actief. Stichting Leergeld helpt kinderen en jongeren met zaken die met school te maken hebben. Bijvoorbeeld een computer, een fiets of een bijdrage voor een schoolreisje.