De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau van STMR kind & gezin. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de GGD Gelderland-Zuid uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan kunt u terecht bij het consultatiebureau van STMR kind & gezin. In Culemborg zijn er consultatiebureaus aan de Godfried Bomansstraat en aan de Zijderupsvlinderlaan (Brede School West).

Het consultatiebureau is er voor kinderen tot 4 jaar.

Let op! Vanwege het coronavirus heeft STMR kind & gezin een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen genomen. U leest er meer over op de website van STMR.

Meer informatie over de consultatiebureaus in de gemeente Culemborg en de diensten die zij aanbieden.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jeugdgezondheidszorg vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht. Medewerkers van de GGD Gelderland-Zuid voeren deze meet- en weegmomenten uit.

De GGD Gelderland-Zuid houdt ook spreekuren op school. U kunt er binnenlopen met uw vraag. Vraag bij de school van uw kind naar de tijden, of kijk in de schoolgids.

Bassisschoolkinderen en middelbare scholieren kunnen daarnaast met vragen of problemen terecht bij een schoolmaatschappelijk werker van STMR. Bijvoorbeeld bij problemen thuis, pesten en ruzies op school, eenzaamheid of alcohol- en drugsgebruik.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de medewerkers van de jeugdgezondheidszorg. Kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud krijgen de vaccinaties van STMR kind & gezin. Oudere kinderen krijgen ze van GGD Gelderland-Zuid.

Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij het consultatiebureau van STMR kind & gezin en bij de GGD Gelderland-Zuid ook terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.

Loopt er iets in uw gezin niet lekker? Of heeft u vragen over opvoeden? Dan kunt u ook terecht bij het sociaal wijkteam.

Organisaties

Consultatiebureau

STMR Consultatiebureau Culemborg

 0900-84 33 stmrkindengezin.nlGodfried Bomansstraat 24103WRCulemborg

STMR Consultatiebureau Culemborg in Brede...

 0900-84 33 stmrkindengezin.nlZijderupsvlinderlaan 24105TCCulemborg

STMR Consultatiebureau Geldermalsen

 0900-84 33 stmrkindengezin.nlRijksstraatweg 644191SGGeldermalsen

Vergelijk hulpaanbod