De website over zorg en welzijn
Activiteiten en meedoen

Samen meedoen is leuker!

Als u het lastig vindt om zelf op zoek te gaan naar leuke activiteiten of om daar voor het eerst in uw eentje naar toe te gaan, kunnen anderen u misschien helpen.

Adviezen van anderen

Er zijn altijd mensen in uw nabijheid die u willen helpen. Misschien kennen zij iemand die bijvoorbeeld ook naar een activiteit in de buurt gaat. Of weten zij een leuke cursus voor u.

Vraagt u maar eens aan anderen wat zij denken dat een geschikte activiteit voor u is. Misschien komen zij op een idee waar u zelf nog niet aan gedacht had. Mensen die al wat langer in uw omgeving wonen, weten wat er mogelijk is.

Meegaan met een ander

Is een vriend of vriendin al lid van een vereniging of organisatie, dan kan diegene u misschien introduceren of eens meenemen naar een bijeenkomst of een activiteit.

Iemand meevragen

Vindt u het niet leuk om de alleen naar een activiteit te gaan? Vraag dan iemand om met u mee te gaan. meegaat. Samen gaan met iemand die uw belangstelling deelt is veel leuker.

In de buurt

In wijkcentrum de Salaamander, in de Beatrix/Huis van de Buurt, in BonVie én op nog vele andere plekken wordt al van alles georganiseerd. Daar kunt u gebruik van maken.

U kunt ook helpen met het organiseren van activiteiten. Bijvoorbeeld een buurtbarbecue of een spelletjesmiddag.

Vindt u het toch lastig? U kunt ook contact opnemen met een van de wijkcoaches van ElkWelzijn. Zij kunnen met u meedenken over wat de mogelijkheden zijn en wat bij u past. Vaak kennen zij ook andere mensen in uw buurt die actief zijn. U kunt ook altijd bellen naar ElkWelzijn 0345-515227.

Lid worden

Lid worden van een club of deelnemen aan activiteiten kan u veel plezier geven, en ook veel nieuwe contacten opleveren.

Zie ook