De website over zorg en welzijn
Activiteiten, meedoen en meepraten

Meedoen en ontmoeten voor ouderen

Wilt u regelmatig even eruit en weer wat mensen om u heen? Daarvoor zijn in Culemborg verschillende mogelijkheden.

Meedoen

Er is veel om (aan mee) te doen in Culemborg. In de gemeentegids van Culemborg (e-book) kunt u hierover veel informatie vinden. Zo kunt mensen ontmoeten via een (sportieve of culturele) vereniging. Daarnaast zijn er in Culemborg diverse plekken waar u mensen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan een activiteit.

Op de website van ElkWelzijn vindt u een overzicht van (ontmoetings)activiteiten per wijk, waaronder koffie-inloop, samen eten, yoga, kaartclubs, bewegingsactiviteiten, tekenclub etc. U kunt ook bellen naar een van de wijkcoaches van ElkWelzijn op 0345-515227 om te informeren naar de verschillende activiteiten en om te overleggen wat bij u past. Meer informatie over de wijkcoaches vindt u op ElkWelzijn.nl.

Andere tips vindt u bij vrije tijd ouderen en studie of cursussen voor ouderen.

Vervoer

Het kan zijn dat u door omstandigheden geen eigen vervoer heeft. U kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van het openbaar vervoer en de reguliere taxi. Daarnaat zijn er nog andere voorzieningen in Culemborg:

Voor vervoer binnen Culemborg kunt u gebruik maken van Klaartje, een dienst van Stichting Samen Verder. Dit is een busdienst voor mensen met een beperking en ouderen die geen of weinig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Voor meer informatie: www.stichtingsamenverder.com, telefoonnummer 0345- 518 300 (op werkdagen 09.00 - 12.00 uur) of e-mail: info@stichtingsamenverder.com.

Daarnaast kunt u gebruik maken van Versis. Dit is een aanvulling op het openbaar vervoer in de regio Rivierenland. Versis brengt u van deur tot deur. U wordt opgehaald en afgezet waar u wilt. En dat 7 dagen per week, van 6.00 uur 's morgens tot 1.00 uur 's nachts. Reserveer via 088 – 655 77 50 of via de website van Versis. Met een telefoontje regelt u het vervoer. Bel wel minimaal een uur van tevoren, dan kan de centrale uw rit inplannen.

Voor specifieke individuele situaties kunt u ook contact opnemen met de wijkcoaches van ElkWelzijn. Wellicht kunnen zij uw vervoersvraag aan iemand koppelen: tel 0345-515227.

Dagopvang

Misschien heeft u behoefte aan een meer gestructureerde daginvulling of dagbesteding, waarbij er eventueel ook deels begeleiding plaatsvindt. Binnen Culemborg zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor. Neem contact op met het sociaal wijkteam voor meer informatie.

Organisaties