De website over zorg en welzijn
Activiteiten en meedoen

Maatjesprojecten

Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen of ondersteuning bieden

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk!

Bij sommige maatjesprojecten, zoals bijvoorbeeld schuldhulpmaatje of coach4you, biedt het maatje ondersteuning. Bij schuldhulpmaatje richt de ondersteuning zich op het op orde krijgen van de financiƫle administratie. Bij coach4you biedt een volwassen maatje ondersteuning aan een kind bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Hoe vind ik een maatje?

Het Vrijwilligers Informatie Punt van ElkWelzijn kent de lokale maatjesprojecten, bijvoorbeeld het project Culemborgse Maatjes. Meer informatie over Culemborgse Maatjes vindt u op de website van ElkWelzijn.

Of misschien kunnen de medewerkers van het VIP via hun netwerk een maatje voor u vinden. U kunt bellen naar het VIP op 0345-515227. U kunt ook mailen naar vip@elkwelzijn.nl. Daarnaast kunt u langskomen bij het VIP in de Salaamander op de Heijmanslaan 2, elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00.

Hoe word ik een maatje?

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. Het Vrijwilligers Informatie Punt van ElkWelzijn kent de lokale maatjesprojecten of kan via hun netwerk wellicht een maatje voor u vinden. U kunt bellen naar het VIP op 0345-515227. U kunt ook mailen naar vip@elkwelzijn.nl. Daarnaast kunt u langskomen bij het VIP in de Salaamander op de Heimanslaan 2, elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00.