De website over zorg en welzijn
Activiteiten, meedoen en meepraten

Maatjesprojecten

Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen of ondersteuning bieden

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk!

Bij sommige maatjesprojecten, zoals bijvoorbeeld schuldhulpmaatje of coach4you, biedt het maatje ondersteuning. Bij schuldhulpmaatje richt de ondersteuning zich op het op orde krijgen van de financiële administratie. Bij coach4you biedt een volwassen maatje ondersteuning aan een kind bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school.

Een maatje vinden

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van ElkWelzijn kent de lokale maatjesprojecten, bijvoorbeeld het project Culemborgse Maatjes. Meer informatie over Culemborgse Maatjes vindt u op de website van ElkWelzijn. Of misschien kunnen de medewerkers van het VIP via hun netwerk een maatje voor u vinden. U kunt bellen naar het VIP op 0345-515227. U kunt ook e-mailen naar vip@elkwelzijn.nl. Daarnaast kunt u langskomen bij het VIP. Het VIP heeft 2 inlooppunten (Let op! De inlooppunten zijn voorlopig gesloten vanwege de maatregelen rond het coronavirus):

Een maatje worden

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. Ook dan kunt u terecht bij het Vrijwilligers Informatie Punt van ElkWelzijn. Het VIP kan via hun netwerk wellicht iemand vinden die een maatje nodig heeft.