Veiligheid

Je wilt het liefst dat je kind overal kan gaan en staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Veilig in het verkeer

In de auto

Als je je kind, of kinderen van anderen, in de auto vervoert moet je je aan bepaalde regels houden. Wat zijn die regels en wat kun je nog meer doen voor veilig vervoer?

Op de fiets

Voor het vervoer van je kind bij jou op de fiets zijn verschillende opties. Welke mogelijkheden zijn er en waarom is het belangrijk je spaken af te schermen?

Zelf fietsen

Vanaf ongeveer 6 jaar kan je kind zelf fietsen. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig op de fiets zit en hoe leert je kind op gevaarlijke situaties reageren?

Veilig in en om het huis

Speelgoed

Speelgoed dat voldoet aan de veiligheidseisen herken je aan een CE-markering, maar je moet ook blijven opletten. Welk speelgoed is populair en wat doe je als het mis gaat?

Tuintrampoline

Tuintrampolines zijn populair bij kinderen, ouders zijn vaak minder enthousiast. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig in de tuin kan trampolinespringen?

Veilig met voedsel

Een kind kan zich tijdens het eten verslikken. Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig met voedsel omgaat en wat kun je doen als je kind ergens in stikt?

Vergelijk hulpaanbod