De website over zorg en welzijn
Opvoeding en gezin

Verzorging en veiligheid

De kraamverzorgende helpt u de eerste week na de bevalling bij de verzorging van uw baby. Daarna moet u het zelf doen! Dat kan heel intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt.

Gelukkig zijn er genoeg mensen en instanties waar u met vragen naartoe kunt. Denk aan familie, vrienden en het wijkteam. Daar kunt u bijvoorbeeld terecht met vragen over onderwerpen als aankleden, luiers verschonen, huidverzorging, mondverzorging, veilig slapen en een veilig huis.

Veiligheid

Zo’n klein en kwetsbaar wezentje als uw baby wilt u natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Om de veiligheid van uw kind te kunnen waarborgen moet u weten wat de gevaren zijn in en om het huis, en wat u daartegen kunt doen.

Tot de leeftijd van 2 jaar kennen kinderen geen gevaar. Ze willen graag alles ontdekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zomaar iets in hun mond steken wat niet eetbaar is, of een kleedje van de tafel trekken, of te dicht in de buurt van een stopcontact komen. Er kan van alles gebeuren. Zorg daarom dat het veilig is in en om het huis en let goed op uw kind!

 

Keurmerk

Bron: Verzorging en veiligheid